KUHAJMO SKUPAJ: Drobljenka z jabolčnim nadevom

Foto: Selma Bizjak

Drobljenka z jabolčnim nadevom je še ena izmed različic mojih jabolčnih pit. Pri tej sladici, je jabolčni nadev dušen na maslu in pusti tisti dober okus po maslu. Vrhnja plast testa pa je drobljena in od tu ime Drobljenka z jabolčnim nadevom.

Potrebujemo:
za keramični pekač mer 28 x 19 cm

za testo: 500 g moke, 160 g sladkorja, 250 g masla sobne temperature, ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška, 1 rumenjak (če so majhni 2), 1 zavitek bourbonske vanilije

za nadev: rezina masla, 4 – 5 jabolk, 2 – 3 jušne žlice sladkorja, cimet

V skledi pripravimo testo.
K moki dodamo na majhne koščke narezano maslo sobne temperature, pecilni prašek, ščepec soli, sladkor ter burbonsko vaniljo.
Vse sestavine dobro pregnetemo. Dobimo suho drobljivo testo.
Vmešamo še rumenjak.
Testo je še vedno precej drobljivo. In prav takšno mora biti.
Pripravimo nadev. Jabolka narežemo na kocke in jih na hitro podušimo na maslu.
Dodamo sladkor po okusu.
Rahlo jih ohladimo in posujemo s cimetom ter premešamo.
Pekač obložimo s peki papirjem.
Za spodnjo plast damo v pekač 2/3 testa. Z dlanjo ga poravnamo, da je enakomerne debeline.
Testo večkrat prebodemo z vilicami.
Na testo enakomerno porazdelimo nadev.
Čez nadev enakomerno nadrobimo še preostanek testa, ki pa ga ne tlačimo ali ravnamo.
Pekač postavimo v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 40 minut.
Drobljenko z jabolčnim nadevom ohladimo in takoj narežemo na poljubno velike kocke.
Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.