KUHAJMO SKUPAJ: Zavitek s kuhanim pršutom in sirom

Zavitek s kuhanim pršutom in sirom (foto: Selma Bizjak)

Ta zavitek lahko na hitro pripravite tako za kosilo kot za večerjo. Lahko ga zaužijete vročega ali hladnega. Prav pride ob vse daljših večerih, ko ga lahko postrežete ob hladnem pivu ali kozarcu dobrega vina, ob gledanju televizije ali v družbi. Poskusite!

Potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa, 2jž kisle smetane, 100 g kuhanega pršuta, 2 kroglici mozzarelle, začimbe po okusu (bazilika, timijan, rožmarin, origano,…)

Priprava:

  1. Listnato testo skupaj s peki papirjem postavimo na pekač v katerem bomo pekli zavitek.
  2. Polovico listnatega testa na tanko premažemo s kislo smetano.
  3. Posujemo z izbranimi začimbami.
  4. Enakomerno porazdelimo kuhan pršut ter narezano mozzarello.
  5. Še enkrat posujemo z začimbami.
  6. Nadevano polovico pokrijemo s prazno stranjo listnatega testa in z vilicami enakomerno spojimo robove, da se zavitek med peko ne bo odpiral.
  7. Testo po vrhu večkrat prebodemo z vilicami.
  8. Postavimo v prej ogreto pečico, na srednje rešeto in pečemo 30 – 35 minut.
  9. Pečeno vzamemo iz pečice, ohladimo in narežemo na poljubno velikost.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.