Iz doma starejših občanov Fužine prihajajo lepe novice

V Domu starejših Fužine so včeraj praznovali. (foto: Facebook)

Včeraj je bil v Domu starejših občanov Fužine prazničen dan, praznovali so 100. rojstni dan stanovalke Danice Bole.

“Neviden majhen virus, proti kateremu se bori ves svet, ima neverjetno moč, pa vendar, časa mu ni uspelo ustaviti in danes je svoj 100. ROJSTNI DAN praznovala naša stanovalka, gospa DANICA BOLE,” so zapisali na družbeno omrežje Facebook.

Za slavljenko so pripravili praznovanje, ki je, glede na trenutne ukrepe in omejitve, potekalo nekoliko drugače kot so pred časom načrtovali. Dogodek so izvedli v ograjenem domskem parku, kjer se je slavljenki pridružilo nekaj stanovalcev, ostali pa so se voščilu pridružili s svojih balkonov. Gospa je oboževala Luciana Pavarottija, zato so jo na praznovanju presenetili z izvrstnim nastopom tenorista Klemena Keliha. Slavljenko je s svojim obiskom presenetil tudi predsednik RS Borut Pahor in ji zaželel: »Sprejmite, prosim, moje najbolj iskrene čestitke ob vašem rojstnem dnevu z mojimi najbolj iskrenimi željami za vašo lepo prihodnost.” Poklonil ji je deteljico sreče, ki so jo, v skladu s preventivnimi ukrepi, dali za tri dni v izolacijo. “V stotih letih tega še niste doživeli,” se je skupaj s slavljenko pošalil predsednik republike in poudaril, da je darilo tudi simbol hvaležnosti za vse dobro, kar je v življenju naredila. “Danes ste kraljica naših src. Ta štiriperesna deteljica naj vam prinese srečo. Veliko vam je bilo dano doživeti v tem življenju in veliko vam bo dano videti in doživeti v prihodnosti. Želim vam, da se tega življenja in prihodnosti veselite.«

Darilo sostanovalcev in zaposlenih je slika s sovo, kajti gospa nam je pred časom zaupala, da je sova že celo življenje njena najljubša žival. Sliko je naslikala slikarka Marija Strnad, članica našega CAF-a (Centra aktivnosti Fužine, središča druženja in aktivnosti za starejše).
DRAGA DANICA, VSE NAJBOLJŠE!,
” so še zapisali.