Imate tudi vi doma mačko? Potem pa le preberite

Mačke odpravljajo stres. (foto: Pixabay.com)

Ljubitelji mačk, ta prispevek vas bo zagotovo navdušil. Strokovnjaki so namreč dokazali, da mačke zelo pozitivno vplivajo na svoje lastnike in še več – ščitijo jih pred določenimi boleznimi.

Tisti, ki imajo domače živali, pa naj si bo to mačka, pes, zajček ali katerakoli živalca, ki biva z nami, dobro vedo, kako njihova bližina blagodejno delo tako na psihično kot fizično zdravje.

Študije dokazujejo, da bližina mačke deluje zdravilno na človeka
Tokratna študija je namenjena mačkam. Dokazali so, kako velik vpliv imajo na svoje lastnike.

Krepijo srce
Prisotnost mačke pomirja, zmanjšuje stres in anksioznost. To pa pomaga zmanjšati tudi možnost za nastanek srčno žilnih bolezni. Študija pravi, da če imate v domačem okolju mačko, lahko njena prisotnost zmanjša možnost za razvoj kardiovaskularnih bolezni za kar 30 odstotkov.

Prisotnost mačke pomirja. (foto: Pixabay.com)

Izboljšujejo spanec
Britanska študija je pokazala zanimive rezultate. Ugotovili so, da ženske pogosto raje svojo posteljo delijo z mačko kot s svojim partnerjem.
Še ena študija, izvedena na kliniki Mayo pa je potrdila, da tisti ljudje, ki dovolijo mački, da spi z njimi na postelji, spijo mnogo bolje.

Mačje predenje celi rane
Morda se sliši neverjetno, a mačje predenje je zdravilno za ljudi. Študije so dokazale, da mačje predenje pripomore k hitrejšemu celjenju kosti, tetiv in mišic.

Lastnik mačke je za ženski spol privlačnejši
Kar 95 Odstotkov vprašanih ženske je potrdilo, da se jim zdijo moški, ki so lastniki mačke, bolj privlačni. Ženske namreč menijo, da s tem moški kažejo, da so bolj ljubeznivi, čustveni in sočutni do drugih.

Odpravljajo stres
Božanje mačke deluje terapevtsko, s tem, ko se je dotikate, zmanjšujete stres in anksioznost. Terapevt iz Chicaga je dokazal, da že dejstvo, da vas doma čaka mačka, pomirja.

Ščitijo pred alergijo
Tisti otroci, ki imajo v svojem domu domačo žival, mačko, imajo kasneje v življenju manj težav z alergijami.

Posnetki, na katerih so mačke, zvišujejo raven energije
Študija je potrdila, da imajo tisti ljudje, ki radi gledajo posnetke, na katerih so mačke, veliko več energije in so bolje razpoloženi. Takšni ljudje pa so tudi bolj optimistični.

Ker v tem trenutku vsi potrebujemo malce dodatnega optimizma, prilagamo še posnetek, ki vas bo nasmejal. Pogledate si ga lahko spodaj.