Za vas smo poiskali recept, s katerim boste spekli najbolj mehak in okusen kruh. Recept je enostaven, nad izdelkom boste zagotovo navdušeni.
Nimate kvasa? Nič hudega. Specite okusen hlebček kruha po spodnjem receptu in navdušeni boste. Zagotovo ga boste tudi v prihodnje najraje pekli na tak način.
Skrivnost, zakaj je kruh mehak, je v pecilnem prašku.
Za fermentacijo boste potrebovali 280 ml hladnega mleka, 200 gramov bele moke.
Potrebovali boste še 150 gramov moke, eno vrečko pecilnega praška , 25 gramov masla, žličko soli, malce sladkorja.
Postopek:
Zmešajte mleko in moko (280 ml hladnega mleka in 200 gramov moke), posodo pokrijte in pustite stati pol ure na kuhinjskem pultu.
V drugi posodi zamešajte ostale sestavine in jih po pol ure dodajte v zamešano mleko in moko. Naredite testo in ga oblikujte v hlebček.
Pečico segrejte na 210 stopinj Celzija, pekač premažite z maslom in potresite z moko ali pa uporabite peki papir. Tega položite tudi na hlebček in pecite pol ure. Nato odstranite peki papir s hlebčka in pecite še deset minut, da se bo skorjica lepo zapekla.
PREBERITE ŠE:
Preverjeni nasveti: Okrepite imunsko odpornost in zaščitite pljuča
Ljudski recept za dvig odpornosti in boljšo kri
5 receptov: Tudi tako lahko pripravite regrat
Recept za domači kruh brez kvasa smo povzeli po spletni strani stilkurir.rs in ga spekli tudi sami. Odlično je uspel in še ga bomo pekli 🙂