S tem receptom boste zdravili ščitnico

Foto: freepik.com

Ščitnica je zelo pomembna žleza, njeno pravilno delovanje je za naše telo zelo pomembno. V prispevku boste našli zares učinkovite nasvete, ki bodo uravnali delovanje ščitnice.

Ščitnica je žleza, za naše telo zelo pomembna. Od nje je odvisno delovanje srca, telesna temperatura, metabolizem, živčni sistem. Njeni hormoni pa vplivajo tudi na zdravje las in kože.

Če ščitnica ne deluje dobro, lahko pride do zdravstvenih težav. Predstavljamo nasvete za vse tiste, ki jim ščitnica deluje prepočasi.

Ajdov pripravek

Potrebujete eno žlico ajdove moke, žlico mletih orehov in tri do štiri žlice medu. Vse sestavine dajte v mešalnik in dobro zmešajte, da dobite kremasto zmes. Nato hranite v kozarcu v hladilniku.

Nato si določite en dan v tednu, ko boste jedli le ta pripravek. Pojeste ga lahko kolikor želite, obvezno pa morate zraven popiti še vsaj dva litra vode. Tisti dan ne jejte ničesar drugega. Takšno kuro izvajajte štiri mesece.

Hrastov pripravek

V lekarni kupite hrastovo lubje. Zjutraj skuhajte tekočino iz treh žlic lubja in litra vode. Ko zavre, odstavite in pokrijte. Zavijte v odejo ali brisačo in počasi hladite čez dan.

Zvečer, ko se odpravite spat, namočite v pripravek bombažno krpo, manjšo brisačo in tak obkladek položite na ščitnico. Obijte z odejo ali brisačo, da vam bo toplo. Pustite vsaj dve uri, lahko tudi čez noč. Ponavljajte večkrat.