Brisače so lahko mehke in sveže. Preberite, kako

S preprostimi nasveti bodo brisače dolgo časa mehke in sveže. (foto: Pixabay.com)

So tudi vaše brisače po nekaj pranjih postale trde in brez prijetnega vonja? Preberite nekaj učinkovitih nasvetov, s katerimi bodo spet mehke in dišeče ter kot nove.

Brisače uporabljamo vsak dan, pomembno je, da jih redno tudi peremo. V toplejših dneh je še toliko bolj pomembno, da to počnemo redno, v nasprotnem hitro dobijo neprijeten vonj.

Da bi brisače dolgo časa ostale mehke in sveže, vam lahko pomagajo sledeči super nasveti:

Perite jih v hladni vodi
Če brisače perete redno, vam jih ni potrebno kuhati na 95 stopinjah Celzija, če jih boste prali v hladnejši vodi, bodo dlje časa ohranjale barve

Ne uporabljajte mehčalca
Mehčalec hitreje uniči vlakna brisač, zato nanje deluje ravno nasprotno od pričakovanega. Če uporabljate mehčalec pri pranju brisač in jih sušite na soncu, bodo le te hitreje postale trde. Mehčalca ne uporabljajte niti, če brisače sušite v sušilnem stroju. Namesto mehčalca dajte v boben pralnega stroja teniško žogico ali pa za njeno velikost zmečkano aluminijasto folijo. S tem trikom bodo brisače po pranju lepo mehke.

Zmerno s praškom za perilo
Tudi prevelika količina pralnega praška lahko povzroči, da so brisače po pranju trše kot bi bile sicer.

Foto: Pexels.com

Bodite pozorni pri sušenju
Če boste brisače sušili zunaj, jih dajte sušit v senco. Še najlepše se bodo posušile ob vetrovnem vremenu. Močno sonce pa povzroči, da bodo trše. Pazite tudi, da ne bodo preveč suhe. Če se bodo presušile, bodo prav tako trše kot bi sicer bile.

Pecilni prašek
Uporabite lahko tudi trik s pecilnim praškom. Za pol žlička ga dodajte v boben pralnega stroja, ko boste spet prali brisače. Pecilni bo brisače mehčal in odpravil neprijeten vonj. Podobno deluje tudi soda bikarbona.

Kako pogosto je potrebno prati brisače?
Ne glede na to, koliko čisti ste, so brisače po brisanju mokre, kar povzroča, da se na njih bakterije hitreje množijo. Ko se obrišete, pa na njih ostajajo tudi mrtvi delci kože. Brisače je zato potrebno menjati vsak drugi dan.