Upokojenci, na banko le, če je nujno

(foto: Freepik.com)

Banke in hranilnice zaradi zaščite svojih strank in zaposlenih pozivajo upokojence, ki jim bodo konec meseca nakazane pokojnine, da poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru. Izogibajo naj se uporabi gotovine, za pomoč naj prosijo pooblaščence svojih računov, so sporočili z Združenja bank Slovenije.

V združenju so svetovali, da upokojenci z bančno kartico dvig gotovine opravijo na bankomatu. Če je možno, naj poslujejo brez gotovine. Bančne posle lahko uredijo preko spletne ali mobilne banke. Prav tako naj se izogibajo plačilom v gotovini, da zmanjšajo nepotrebne stike. Na prodajnih mestih naj plačajo s kartico, še boljša je uporaba brezstičnih kartic ali mobilnih telefonov.

Upokojencem lahko pomagajo pooblaščeni na računu, so predlagali v združenju. Pooblaščenci lahko namesto njih plačajo položnice, naročijo potrebščine preko spletnih trgovin ali dvignejo gotovino na bankomatih.

V kolikor je obisk bančne poslovalnice neizogiben, naj upoštevajo preventivne higienske in varstvene ukrepe ter navodila poslovalnic. V poslovalnice naj vstopajo posamično in ohranijo priporočeno razdaljo z drugimi prisotnimi. Kjer je to potrebno, naj najavijo svoj prihod v poslovalnico. Po vsakem stiku ali opravilu naj si umijejo in razkužijo roke ter naprave, ki so jih uporabili.

V primeru vprašanj naj na daljavo stopijo v stik z banko ali hranilnico.

Na dan izplačila pokojnin bodo delujoče poslovalnice bank in hranilnic večinoma odprte od 8. do 13. ure.

Če ni nujno, ostanite doma. (Foto: Freepik.com)

STA

PREBERITE ŠE:

Moč čebule: Krepi imunski sistem, lajša kašelj in prehlad, čisti pljuča

Ljudski recept za dvig odpornosti in boljšo kri