Sproščanje ukrepov: Spet si lahko privoščite sladoled, burek ali kebab

Fotografija je simbolična. (foto: Pixabay.com)

Skladno z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je stopil v veljavo z 20.4.2020, obveščamo nosilce dejavnosti, da je dovoljen osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki,” so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Odlok dovoljuje izjemo za osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, v ta okvir sodi prevzem hrane in pijače, ki se prevzame skozi prevzemno okno oziroma izven lokala, medtem, ko sta strežba jedi in pijač ter nastanitev gostov kot del gostinske dejavnosti še vedno prepovedani.

Glede na navedeno v okvir izjeme sodijo tudi prodaja sladoleda in drugih živil (burek, kebab), kave, pijač ipd. skozi prodajna okna gostinskih objektov, obratovanje »fast food« lokalov, obratovanje kioskov s sladoledom, pri čemer morajo ponudniki upoštevati vsa navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2,” še poudarjajo.

LOkali s hitro hrano lahko pod določenimi pogoji spet obratujejo. (foto: Pixabay.com)

Priporočila za gostinske lokale, ki jih je objavil NIJZ je dostopno na naslednji povezavi Priporočila za gostinske lokale in njihove zaposlene ob epidemiji novega koronavirusa SARS-CoV-2 glede možnosti osebnega prevzema hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s strankami