Se odpravljate v Ljubljano ali Maribor z avtom? Plačali boste …

Parkiranje v mestnih občinah od ponedeljka ponovno plačljivo. (foto: Pixabay.com)

Mestne občine bodo ob vedno daljšem seznamu ponudnikov, ki bodo po praznikih lahko obratovali, s ponedeljkom ponovno uvedle parkirnine. Kot so zapisali v združenju mestnih občin, so se za potezo odločili zaradi prezasedenosti in dolgotrajnega parkiranja v mestnih središčih, kar bi lahko imelo negativne posledice na poslovanje ponudnikov.

V prestolnici, kamor vsakodnevno migrira največ ljudi, bodo tako v ponedeljek vse javne parkirne površine ponovno plačljive, so pa na Mestni občini Ljubljana izpostavili, da bodo maja še naprej zagotavljali brezplačno parkiranje na območju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana za tamkajšnje zaposlene.

Mariborski mestni svet je na dopisni seji, ki je potekala od torka do danes, potrdil odločitev o tem, da mestna občina od ponedeljka znova uvaja plačljivo parkiranje na javnih parkiriščih v občinski lasti. Gre za parkirne površine na belih conah ter na plačljivih parkiriščih v Sodni ulici, Mlinski ulici, Loški ulici in na Rakuševem trgu.

Številne občine so se pobiranju parkirnin odpovedale, ko je vlada v sklopu ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa začasno ustavila javni potniški promet. Ta sicer še ne bo začel obratovati. Vladni govorec Jelko Kacin je danes dejal, da so v pripravi ukrepi, s katerimi bi javni potniški promet sprostili 11. maja, poroča STA.