Pomoč starejšim: Po nakupe namesto njih

Foto: Freepik.com

“Zaradi trenutnih razmer in priporočenih omejitev gibanja, ki veljajo za starejše, bomo v tem obdobju namesto starostnikov po nujne stvari v trgovino skočili kar mi ter jim jih seveda dostavili tudi na dom.
Če poznate starostnike, ki bi našo pomoč potrebovali prosimo da podelite to informacijo,” so na družbeno omrežje zapisali prostovoljci Udarnik MC Velenje in dodali tudi, da za svoje usluge ne pobirajo nobenih provizij.

Mnogi so njihovo gesto všečkali in jo pohvalili, morda pa se jim pridružijo tudi drugi.

Kdo je Udarnik MC Veljenje?

Udarnik MC Velenje je skupina prostovoljcev, ki družinam ali posameznikom v Velenju ali okolici brezplačno ponuja kakršnokoli pomoč na domu, okoli hiše, v gozdu (razne selitve, čiščenje, adaptacije stanovanj, hišna opravila, košnja trave, čiščenje gozdov, urejanje okolice, kidanje snega, pomoč pri naravnih nesrečah, razne inštrukcije, obdarovanja in animacije otrok …).

“Pomoč ponujamo tistim, ki si zaradi slabšega socialnega stanja ne morejo privoščiti dodatne pomoči, starejšim osebam in tistim, ki zaradi zdravstvenih omejitev dela ne zmorejo opraviti sami. Na pomoč pa priskočimo tudi raznim organizacijam, zavodom in društvom, ki delujejo v korist lokalne skupnosti. Svoje aktivnosti pa smo razširili tudi na akcije, v katerih obiskujemo in animiramo različne skupine socialno/družbeno izključenih skupin (brezdomne osebe, begunce, starostnike, varovanke Varne hiše, otroke v bolnišnicah, varovance prevzgojnih zavodov …). Usmerili pa smo se tudi v socialno-družbeno vključevanje mladih z manj priložnosti v skupne projekte in usmerjeno socialno delo na terenu,” so zapisali na svoji spletni strani.

Če prihajate iz okolice Velenja in če potrebujete njihovo pomoč, jih lahko pokličete na telefonsko številko (03) 898 19 22 (pisarna MC Velenje-Andrej). Dosegljivi so med 9.00 in 12.00.