Bio medeni kis

Bio medeni kis Apinature

Kis, narejen iz medu, je najstarejši kis, ki ga človeštvo sploh pozna. Stari Egipčani so ga namreč uporabljali veliko let pred tem, preden so odkrili vino. Je zlate barve in ima prijeten, kiselkast okus ter prijeten vonj. Je lahkega okusa, bogat z encimi in mineralnimi solmi in ima blagodejne učinke na prebavo.

Naš medeni kis združuje vrednote starodavnega proizvoda ter kakovost doma narejenega izdelka. Postopek izdelave se začne tako, da se v vodi raztopi bio akacijev med, ki se ga počasi fermentira s pomočjo uravnavanja temperature in zračenja. Kis je narejen brez kakršnekoli pasterizacije ali kemične obdelave, tako se tudi bakterije in v medu prisotni encimi ne uničijo in je zato njihova vsebnost v samem proizvodu višja.

Proizvod je nekoliko manj kislega pa tudi bolj prefinjenega okusa kot običajni vinski kis. Lahko služi kot odličen preliv za solato, izvrstno pa se poda tudi k zelenjavnim jedem, omakam, kislim kumaricam, sadnim solatam, ribam, rižu ter siru. Če je razredčen v vodi in hladno postrežen, pa vas lahko tudi učinkovito odžeja.

Naš kis je narejen iz ekološkega medu in vsebuje bio med, ki ga je potrdil Bio agricert, nadzorni organ ekološke proizvodnje, katerega aktivnosti temeljijo na upoštevanju mednarodnih standardov, pravijo pri Apinature.

Več boste našli tukaj.

NAGRADNA IGRA

Sodelujte v nagradni igri na napi Facebook strani, kjer bomo podarili en izdelek. Kliknite tukaj: https://www.facebook.com/110868810436737/photos/a.110876740435944/149462966577321/?type=3&theater