Nove klopi v Cityparku s trajnostnim pridihom

V našem največjem nakupovalnem središču Citypark si bodo lahko obiskovalci odpočili v prenovljenih kotičkih za oddih, ki imajo poleg estetskega po novem tudi trajnostni pridih. V procesu prenove so namreč uporabili obstoječe klopi.

Začetno izhodišče je bila neizkoriščena površina območij za počitek. V središču koncepta, ki so ga pripravili v sodelovanju z arhitekturnim birojem Gao, je oblika kroga. Krog je namreč že od nekdaj oblika, h kateri se človek naravno zateka. V njem najde zavetje, varnost in skupnost, poleg tega pa je bil od nekdaj prostor izmenjave misli in idej. Poseben poudarek je tudi na naravni barvni lestvici kot protiutež barvitosti gostinskih in trgovskih objektov.

Pod tehnično izvedbo je podpisano mizarstvo Trunkelj, ki je poskrbelo, da je sestavne dele mogoče premikati in prilagoditi glede na dogajanje. Izbrano pohištvo in dekor sta estetsko zanimiva, hkrati pa dovolj nevtralna za vkomponiranje okrasja, ki se spreminja z letnimi časi, prazniki in prireditvami. Udobne usnjene sedežne garniture z rjavo barvo tako dajejo občutek domačnosti.

Projekt ima poleg estetske tudi trajnostno noto. Obstoječih klopi namreč ni zamenjalo novo pohištvo, ampak so jih prebarvali in znižali sedišča. S tem so postale moderno privlačne in v koraku s trendi v notranjem oblikovanju.