Ledinek Engineering postavil pomemben mejnik pri testiranju CLT linije v Avstriji

Ledinek Engineering je uspešno zaključil izjemno kompleksen in zahteven projekt, saj so v podjetju Mayr-Melnhof Holz Leoben izvedli in 100 % opravili test kapacitete. To predstavlja velik mejnik, saj so deset dni neprekinjeno preverjali zmogljivosti strojev in agregatov na popolnoma avtomatizirani liniji. »Na liniji dolžinskega spajanja smo v enem dnevu uspeli testirati 38.800 tekočih metrov proizvedenih lamel, kar predstavlja približno 39 kilometrov lesa. Dosegli smo sto odstotni test kapacitete, kar je zahtevalo brezhibno delovanje vseh komponent linije, vključno z zagotavljanjem visoke kakovosti lesa in usklajevanjem z zunanjimi partnerji,« je povedal direktor Ledinek Engineering Gregor Ledinek.

Obsežen proces testiranja je potekal v treh različnih halah, ki skupaj obsegajo površino več kot 48.000 kvadratnih metrov. Testirali so celotno linijo od prevzema surovin do priprave končnih izdelkov za odpremo. Na uspešnost testa kapacitete pa lahko vpliva veliko dejavnikov, kot so kakovost lesa, posluževalci na nekaterih strojih in delih linije, človeški faktor, nepredvidljivi dogodki ipd. »Projekt smo izvedli s pomočjo petih programerjev, ki so delali neposredno na liniji, skupaj z enim tehnikom in montažerjem. Celotna linija je bila v popolni avtomatiki, kar pomeni, da so programerji delali brez neposrednega dostopa do programov in računalnikov. Na panelih so lahko spreminjali samo določene gibe ali funkcije, kar je predstavljalo velik izziv,« je pojasnil Ledinek.

Izjemna predanost in strokovnost ekipe sta omogočili dosego sto odstotne kapacitete na celotni liniji. Projekt potrjuje zavezanost Ledineka k visokim standardom in učinkovitemu delovanju proizvodnih procesov.