Jesenska zbiralna akcija starega papirja in knjig pred Centrom Vič

Jesen je tu in z njo tudi pisana zbiralna akcija starega papirja in knjig.

Na parkirišču Centra Vič bo to soboto od 8. do 18. ure že 32. zbiralna akcija zapored. Na lokaciji vas bo čakal zabojnik in nasmejani prostovoljci, ki vam bodo pomagali. Akcija ima dobrodelno noto, celoten izkupiček zbranega papirja gre namreč Zavetišču Horjul in Zavodu Skupina Veterinarjev Sterilizira Potepuhe (SVSP). To je odlična priložnost, da naredite nekaj dobrega za okolje, pomagate tistim, ki skrbijo za živali, morda pa med starimi knjigami najdete takšno, ki jo že dolgo iščete. Celoten dogodek bo spremljala stojnica s priboljški za domače ljubljenčke, ročno izdelanimi igračami, majicami in ročno poslikanimi skodelicami.

Če želite še dodatno pomagati, pa lahko prinesete tudi odeje brez polnila, rjuhe, brisače, čistilne robčke, plenične podloge, pripomočke za čiščenje, vreče za smeti, mačjo in pasjo hrano, dietno hrano za živali. Veseli bodo tudi oprsnic, ovratnic, povodcev, krtač in glavnikov za živali, sredstev za zatiranje zajedavcev, transportnih boksov, posteljic, manjših in srednjih praskalnikov za mačke in mačjih stranišč.

Naredite nekaj dobrega za male kosmatince v Centru Vič s tem, da se znebite odvečnega papirja. Kosmatinci vam bodo hvaležni.