Pripravila sem recept za slastno in lahko špargljevo juho, ker je čas špargljev.
Za 4 osebe potrebujemo: 160 g olupljenega krompirja, 500 g zelenih špargljev, 80 g pora, 700 ml zelenjavne jušne osnove, olje, kraljevo sol Trije kralji, po okusu poper
Priprava:
- Šparglje očistimo in operemo. Narežemo jih na kolobarje. Vrhe špargljev prihranimo posebej.
- Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke ter ga operemo pod mrzlo vodo. Osušimo ga na papirnati brisački.
- Očistimo še por, ga narežemo na kolobarje in operemo.
- V loncu na vročem olju najprej nekaj minut pražimo por.
- Nato dodamo kocke krompirja ter narezane šparglje brez vrhov.
- Nekaj minut pražimo.
- Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo.
- Pokrito kuhamo 25 minut. Vmes nekajkrat premešamo.
- Medtem vrhe špargljev blanširamo v slanem kropu. Po nekaj minutah jih odcedimo.
- Kuhano juho s paličnim mešalnikom delno spasiramo tako, da ostane še nekaj špargljev in kock krompirja celih.
- Špargljevo juho solimo in po želji popramo.
- Serviramo v krožnike ali jušne skodelice.
- Dekoriramo s tekočo smetano za stepanje in blanširanimi vrhi špargljev.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.