5 najpogostejših napak, ki jih počnemo pri kuhanju juhe

Zelenjavo kuhajte čim krajši čas .(foto: pixabay.com)

Goveja juha je mnogo več kot voda, zelenjava in meso. Preberite, katerih napak ne smete početi, pa bo vaša goveja juha zares vrhunska.

Četudi se vam zdi, da je kuhanje goveje juhe nekaj, kar lahko naredimo z levo roko, še zdaleč ni tako. Za zares dobro govejo juho je potrebno upoštevati tudi nekaj nasvetov oziroma se izogibati najpogostejšim napakam.

Kuhanje na previsoki temperaturi

V želji, da bi se juha skuhala kar najhitreje, jo nekateri kuhajo na najvišji možni temperaturi, kar pa ni priporočljivo. Goveja juha bo bolj okusna, če jo boste takoj ko bo zavrela, kuhali na zmerni temperaturi, da vre zares zelo narahlo.

Premalo soli

Mnogi si juhe ne upajo soliti dovolj, ker jih skrbi, da bo takoj preslana. Na koncu kuhanja pa juha nima dovolj soli, kar se pozna tudi na okusu. Med kuhanjem juhe jo počasi dosolite in večkrat poskusite, dokler ne boste zadovoljni z okusom in slanostjo.

Brez jušnih kock

Nekateri juho začinijo tudi z dodatkom začimb – kock za govejo ali kokošjo juho. A tudi brez tega lahko skuhate zelo okusno juho. Pomembno je, da izberete pravo zelenjavo in juha bo okusna. dodate lahko kos zelene, kos kolerabe, liste cvetače, več korenja, liste in korenino peteršilja, lovor, čebulo. Nekateri pri koncu kuhanja juhi dodajo še košček trdega parmezana. Ta izboljša okus.

Najprej meso in kosti, nato zelenjava

Zares dobra juha se kuha po delih, najprej dobro uro kuhajte meso in kosti, šele nato pa dodajte zelenjavo in začimbe ter zelo počasi kuhajte še dve uri.

Začimbe

Pomembno je tudi, katere začimbe boste dodali juhi. Dodate lahko črni poper, česen, lovor, peteršilj, drobnjak. Juha bo še boljša, če ji boste dodali žličko ali dve kisa.