Pomlajuje, zdravi revmo, pomaga pri hujšanju in ureja prebavo

Pripravite si zdrav napitek iz grenivk. (foto: freepik.com)

Če še ni na vašem jedilniku, ga boste po prebranem zagotovo večkrat jedli. Tako zelo zdravile je, da lahko z njim bistveno izboljšate počutje, zdravje celega telesa in se pomladite!

Vitamin C je tisti, ki pripomore, da je grenivka sadež, ki je zares zelo zdravilen. Poleg tega pa tudi močni antioksidanti, ki jih naše telo potrebuje. Grenivka spada med najmočnejše naravne antibiotike in lahko zares naredi velike spremembe pri zdravju.

Vsebuje pa tudi vitamin B, magnezij, mangan, železo in druge zdravilne minerale ter snovi.

Kaj se zgodi, če redno jemo grenivke?

Uspešneje bomo shujšali. Grenivka poskrbi, da nismo lačni, daje občutek sitosti. Najbolj primerna je zjutraj za zajtrk oziroma za prvi obrok v dnevu. Najprej pijte vodo, pol ure kasneje pojejte eno grenivko, šele čez dobro uro pa si privoščite naslednji obrok. Grenivka vsebuje močne encime, ki pospešeno topijo maščobo. Če jo boste pojedli zjutraj, bodo encimi delovali preko celega dne.

Uravnali boste holesterol. Grenivka, še posebej rdeča, je bogata z antioksidanti, ki znižujejo raven nevarnega holesterola.

Zdravili boste artritis. Grenivka pomaga, da se kalcij v našem telesu veliko lažje absorbira. Če boste redno jedli grenivko, bodo tudi znaki artritisa počasi izzveneli ali pa se zmanjšali.

Pomladili boste telo. Grenivka vsebuje qoencim Q10, pomlajuje telo. Če boste redno uživali grenivko, bo videz vaše kože lepši, počutje boljše, polni boste energije, okrepili boste imunski sistem in uredili prebavo.

Vedeti pa morate tudi, da uživanje grenivke ni priporočljivo za ljudi, ki imajo težave z alergijami, depresijo, anksioznostjo, visokim krvnim tlakom. Če imate katero od naštetih težav, se prej raje posvetujte s svojim zdravnikom.

Vas zanima, kakšna je razlika med rumeno in rdečo grenivko?

Študije so pokazale, da je rdeča grenivka veliko bolj zdravilna, saj vsebuje veliko več zdravilnih antioksidantov, tudi mineralov in vitaminov.

Peške grenivke so izredno zdrave. (foto: Pixabay.com)