Živilo, ki razstruplja in čisti jetra ter takoj pozdravi kašelj

foto: freedigitalphotos.net

V prispevku boste našli super recept za krepitev in čiščenje jeter. Živilo pa je odlično tudi za zdravljenje kašlja in pljuč.

Jetra so zelo pomemben organ našega telesa. Skrbijo za dobro počutje, čistijo in odpravljajo strupe, zato je prav, da jim včasih pomagamo in jih okrepimo. To pa lahko naredimo z domačim pripravkom iz črne redkve.

Črna redkev je izredno zdravilno živilo, to so vedeli že naši predniki in jo tudi uporabljali. To super živilo vsebuje veliko kalija, ki krepi in zdravi ledvice, vsebuje eterična olja, žveplove spojine, ki delujejo protivnetno. Redkev nas lahko zaščiti tudi pred mnogimi vrstami raka. Črna redkev pa je tudi odlično naravno zdravilo za zdravljenje kašlja. Tega pozdravi zelo hitro. Je tudi močan diuretik, pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa ter je nepogrešljiva za vse tiste, ki si želijo shujšati.

Za pripravo zdravilnega napitka, s katerim boste čistili jetra, se zaščitili pred gripo in zdravili tudi kašelj, boste potrebovali sok črne redkve.

Če imate sokovnik, potem bo šlo hitreje: 10 kilogramov črne redkve dobro operite, ne lupite je. Iz nje izcedite sok. Dobili boste približno tri litre čistega soka. Tega nalijte v steklenice in hranite v hladilniku. Pijte po pol decilitra tega soka dvakrat na dan. Najbolje zjutraj in zvečer. Kura naj traja, dokler soka ne popijete v celoti. Ponavljajte enkrat letno.

Če nimate sokovnika, črno redkev dobro operite, ne lupite je, saj je največ hranilnih snovi ravno v olupkih. Naribajte jo in dobro pretlačite skozi gazo. Sok nalijte v steklenice in hranite v hladilniku. preostali del ne zavrzite, iz njega lahko pripravite zelo učinkovito zdravilo. Preostanku črne redkve dodajte 500 gramov medu, dobro premešajte in nadevajte v kozarec s pokrovom. Hranite na suhem in temnem mestu. Jejte po eno žličko na dan, s tem zdravilom boste zdravili kašelj, čistili in krepili pljuča.