Zeleni čaj: Piling za obraz, ki pomladi in odpravi kožne nepravilnosti

(foto: Pixabay.com)

Če do sedaj še niste nikoli uporabljali pilinga za obraz, poskusite z zelenim čajem. Nad rezultati boste takoj navdušeni.

Piling za obraz je zelo priporočljiv, z njim odpravljate nečistoče, odmrlo kožo, pomagate k boljši prekrvavitvi. S tem je koža bolj zdrava, preprečujete staranje in nastajanje gubic, odpravljate pa tudi kožne nepravilnosti, starostne pege in madeže.

Odlična izbira za kožo obraza je tudi zeleni čaj, ki je poln antioksidantov in vitaminov, ki jih koža potrebuje.

S tem doma pripravljenim pilingom bo vaš obraz takoj bolj mladosten, sijoč, koža bo gladka in napeta, počasi pa boste odpravljali tudi kožne nepravilnosti. Že po nekaj nanosih pilinga boste opazili veliko razliko v zdravju kože, zato se vam res splača vztrajati in nekaj minut tedensko nameniti tudi razvajanju kože obraza.

Za pripravo zdravilnega pilinga boste potrebovali eno jušno žlico zelenega čaja, dve žlici kristalnega sladkorja, eno manjšo žličko oljčnega olja in pet kapljic eteričnega olja sivke ali čajevca.

Redno negujte kožo obraza. (foto: Freepik.com)

Vse sestavine zmešajte skupaj, če je presuho, dodajte še eno žličko oljčnega olja. Nato nadevajte v steklen kozarček, dobro zaprite in hranite v kopalnici.

Piling nanašajte na kožo obraza po kopanju ali po prhanju, ko je koža še dodatno zmehčana. Z nežnimi gibi masirajte kožo nekaj minut, nato pa piling odstranite s toplo vodo in bombažno krpico. Ponavljajte enkrat tedensko.