Vsebuje minerale, ki jih naše telo nujno potrebuje, čisti organizem, ga obnavlja in dviguje imunsko odpornost. Je velik zaveznik v boju proti odvečnim kilogramom in pomaga topiti maščobo.
Kis je živilo, ki je poznano že stoletja. Za lajšanje bolezni so ga uporabljali že naši predniki. Prav posebno zdravilen je jabolčni kis, temu je že Hipokrat dejal Zdravilni eliksir.
Kis se je skozi stoletja uporabljal za dezinfekcijo, razkuževanje, za vitalnost, za energijo, za lajšanje bolezenskih tegob, za zbijanje povišane telesne temperature, proti sladkorni, za zdravljenje krvnega ožilja, za zdravje zob in kosti, las, nohtov, za kožo …
Da je jabolčni kis nenadomestljiv v prehrani, so dokazale številne študije. Vsebuje 19 od 22 zelo pomembnih mineralov, ki jih naše telo potrebuje. Med njim i so tudi kalij, natrij, magnezij, bor, fosfor, železo. Vsebuje vitamine, kot so vitamin C, E, B1, B2, B6, beta karoten, pektin, jabolčno in ocetno kislino …
Strokovnjaki so dokazali, da lahko jabolčni kis upočasni staranje, saj vsebuje zelo močne antioksidante. Prav tako lahko prepreči razvoj raka.
Deluje tudi antibakterijsko, pripomore k uravnavanju sladkorja v krvi, pospešuje metabolizem in pomaga topiti maščobo.
Dodajte ga v prehrano, začinite z njim solato. Uporabljajte kvalitetni jabolčni kis.