Zanimivost: Kaj se zgodi, če jemo pečen česen?

foto: pexels.com

Ali ste vedeli, da lahko hujšate tudi s pomočjo pečenega česna? Ali ste vedeli, da se lahko na tak način zaščitite pred številnimi boleznimi? Ali veste, kaj se dogaja v telesu, če jeste česen?

Ali ste vedeli, da je česen tako zdravilen, da se njegova moč kaže v telesu še 24 ur po njegovem zaužitju. Česen lahko uživamo surov, kuhan in tudi pečen. Najbolj zdrav je surov, a tudi kuhan ali pečen.

Kako naše telo reagira na česen?

Česen v našem telesu zavira razvoj rakavih celic, bori se proti svobodnimi radikali. Pospeši se metabolizem, telo prične odvajati odvečno vodo. Telo se tudi veliko lažje bori proti bakterijam, imunski sistem je močnejši. Česen pripomore tudi, da se telo hitreje čisti strupov, iz telesa se hitreje odstranjujejo strupeni toksini.

Kaj zdravi česen?

Česen pomaga uravnavati raven holesterola, ščiti srce pred boleznimi in čisti žile, uravnava krvni tlak, krepi imunski sistem in uničuje bakterije in viruse, ki ga napadajo, pripomore k boljšemu zdravju kosti, odpravlja utrujenost in dviguje energijo, krepi možgane, ščiti pred rakom.