Zakaj je tako zdravilno piti vodo z limono?

Limona je vsestransko zdravilna. (foto: Pixabay.com)

V prispevku boste našli dejstva, zakaj je voda z limoninim sokom tako zelo zdravilna. Prepričala vas bodo, da jo pijete tudi vi!

Raziskave so pokazale, da je voda z limoninim sokom zelo zdrava pijača. Pospeši metabolizem, pomaga pri hujšanju, zmanjšuje napihnjenost, vetrove, ureja prebavo in zdravi črevesje. Poleg tega pa limona deluje bazično, kar pomeni, da uravnava kislost v organizmu in preprečuje razbohotenje kandide.

Če imate težave s prebavo, potem na tešče popijte kozarec mlačne vode, ki ste mu dodali še sok polovice limone. Če boste to redno izvajali, se vam bo prebava hitro uredila. Takšen napitek bo pospešil metabolizem in očistil vaša jetra. Voda z limono je tudi odličen naravni diuretik, pomaga razstrupljati organizem in odplavlja strupene toksine. Stimulira delovanje naših jeter in jih zdravi.

Če jeste preveč mastno hrano, preveč ogljikovih hidratov, sladkorjev, se to kaj hitro lahko pozna tudi na vaši koži. Voda z limono pa uredi tudi to. Ker limona vsebuje veliko vitamina C, izboljšuje videz kože, jo zdravi, napenja in gladi gubice.

Ko se boste navadili in dodali kozarec mlačne vode z limoninim sokom vsak dan na vaš jedilnik, boste hitro ugotovili, da se počutite boljše, imeli boste več energije, bolj vitalni boste in pomlajeni. Ne smemo pa zanemariti tudi dejstva, da takšen napitek krepi našo imunsko odpornost, ščiti pred gripo in prehladom.