Z njim boste čez noč ozdravili kašelj in vneto grlo

Žajbelj na mleku pomaga lajšati bolezni dihal. (foto: pixabay.com)

Eno, naravno živilo je dovolj, da v zelo hitrem času pozdravite nadležni kašelj in vneto grlo. Preizkusite ta stari recept, ki vedno pomaga!

Žajbelj je zdravilen, to so vedeli že naši predniki in ga tudi uporabljali. Vsebuje zdravilno eterično olje, deluje proti bakterijam, vsebuje fosforno kislino, vitamine.

Nekoč so ga skuhali v mleku in pili. Na tak način so pozdravili kašelj, vneto in boleče grlo. Recept si je vsekakor vredno zapomniti, saj zelo pomaga.

V približno 250 ml mleka dodajte eno žličko žajblja. Lahko je svež ali posušen. Nato segrejte do vrenja in odstavite. Dodajte eno majhno žličko masla, pokrijte in pustite približno 15 minut. Nato napitek precedite. Dodate lahko žličko medu, tudi ščepec kurkume v prahu. Pomešajte in po požirkih popijte. Najbolje je, da si tak napitek pripravite pred spanjem. Dovolj je, da dnevno popijete eno skodelico. Žajbelj je namreč izredno močan in zato ga ne smete zaužiti preveč.

Če imate zelo hud kašelj, potem si lahko iz žajblja pripravite tudi zdravilno sredstvo za grgranje. V vodi skuhajte žajbelj, ohladite, precedite in takšno vodo grgrajte, nato pa izpljunite. To lahko počnete večkrat na dan.