Vas bolijo roke in sklepi? Samo to popijte!

Kurkuma pomaga pri hujšanju, ščiti pred rakom in demenco. (foto: Pixabay.com)

Če tudi vas bolijo sklepi, roke, kolena, če vas bolijo kosti, imate slabe imunsko odpornost, neurejeno prebavo, ste utrujeni, potem poskusite ta hitri recept, ki vam bo pomagal.

Kurkuma je vsem dobro znana začimba. Danes vemo, da je zelo zdravilna, da vsebuje številne, zelo zdravilne antioksidante, ki jih naše telo potrebuje. Kurkuma deluje proti vnetno, kar pomeni, da zdravi vnetja in jih preprečuje. Zato tudi zelo pozitivno deluje na sklepe, odpravlja vnetja, bolečine, zdravi kosti, preprečuje osteoporozo. Kurkuma deluje na celotno telo, vrača energijo, pospešuje prekrvavitev, krepi imunski sistem, ureja tudi prebavo. A potrebna je previdnost. Kurkuma je začimba, zato jo je potrebno jemati v majhnih količinah.

Če se želite znebiti bolečin v sklepih in kosteh, če želite okrepiti svoje zdravje, potem si zjutraj skuhajte kurkumin čaj. Ni potrebno, da ga pijete vsak dan, pijte ga takrat, ko se spomnite, priporočljivo pa je trikrat tedensko.

Zavrite dva decilitra vode, dodajte eno čajno žličko kurkume v prahu, pokuhajte še nekaj minut, nato pa odstavite. Počakajte, da se nekoliko ohladi, dodajte sok polovice limone, žlico medu in popijte.

Osvežilno in zelo zdravilno. Po nekaj tednih pa se kar pripravite na pozitivne spremembe!