Upoštevajte te enostavne nasvete in ne boste zboleli

(foto: pexels.com)

V zimskih mesecih je več obolenj. V prispevku pa boste našli zanimive nasvete, ki vam bodo pomagali, da se vas bolezni ne bodo lotile. Upoštevajte jih!

Žvečilni gumi

Ali ste vedeli, da vam lahko žvečilni gumi pomaga, da ne zbolite? Če ga pogosto žvečite, lahko s tem preprečite prehlad in ostala obolenja dihal. Kako je to mogoče? Strokovnjaki so odkrili, da brezovo sladilo ali ksilitol, ki se nahaja v njih, preprečuje razvoj bolezni in zmanjšuje možnost za infekcije ter vnetje sinusov.

Črtajte alkohol

Nikar ne pretiravajte z alkoholom, saj lahko poveča možnost za razvoj bolezni. Kozarec vina je zdravilen, kar je več, pa lahko organizmu le škoduje.

Grški jogurt

Pravi grški jogurt je zelo zdravilen in zmanjšuje možnost za nastanek gripe za skoraj 30 odstotkov. Dovolj je, če redno pojeste eno porcijo tega osvežilnega krepčila.

Ingver

Le kdo ne pozna zdravilnih lastnosti ingverja? Ta zmanjšuje možnost za razvoj bolezni dihal, tudi vnetja pljuč. V zimskih dnevih dodajte v čaj mleti ingver.

Sadje in zelenjava

Zdrav način prehranjevanja ohranja telo zdravo in krepi imunski sistem. Zato vsak dan jejte sezonsko sadje in zelenjavo.