Tudi stroka je presenečena: To je močno zdravilo za revmo, raka, holesterol …

Med in cimet je zdravilna kombinacija. (foto: freepik.com)

Tudi zdravniki so presenečeni nad tem močnim naravnim zdravilom, ki zdravi skoraj vse bolezni, sestavljeno pa je iz dveh, vsem zelo znanih živil!

Med vsebuje mnogo vitaminov in mineralov, je eno najbolj zdravih živil na svetu. Deluje antibakterijsko in antiglivično. Če pa ga pomešate s cimetom, dobite zelo učinkovito naravno zdravilo, ki pomaga pri hujšanju, krepi spanje, zmanjšuje raven sladkorja in holesterola, piše haber.ba.

Kako lahko lajšate bolezni in se zdravite z medom in cimetom v prahu?

Če želite hitreje shujšati, urediti prebavo, se znebiti maščobe okrog trebuha, potem vsako jutro in vsak večer pred spanjem popijte kozarec tople vode, vanjo pa zamešajte eno žlico medu in pol žličke cimeta v prahu.

Če imate previsok holesterol, potem zmešajte v skodelico čaja žličko medu in pol žličke cimeta. Redno pijte.

Za krepitev srca in preprečevanje bolezni naredite zmes iz medu in cimeta v enakem razmerju. Namažite na kos črnega kruha in jejte vsak dan. Takšen pripravek ščiti tudi pred srčno in možgansko kapjo.

Če želite zdraviti artritis, potem zmešajte eno majhno žličko cimeta in dve žlički medu v topel čaj. Pijte vsako jutro. Tak pripravek ščiti tudi pred rakom.

Če želite okrepiti imunski sistem, pijte zeliščni čaj tekom dneva, vanj pa dodajte sok polovice limone, žličko medu in ščepec cimeta. Za boljšo imunsko odpornost lahko dodate ščepec cimeta in pol žličke medu tudi v črno kavo brez dodatkov.

Če ste prehlajeni, imate gripo, kašljate, si pripravite zdravilo: v steklen kozarec dajte šest velikih žlic medu in dve majhni žlički cimeta. Jejte po eno majhno žličko večkrat na dan.