To je skrivno orožje proti odvečni maščobi, bolezni srca in tudi raku

foto: pixabay.com

Popolnoma enostaven recept, živilo na dosegu vseh, pa tako močan učinek! Ne odlašajte, pričnite ga uporabljati takoj in si izboljšajte zdravje, počutje ter se zaščitite pred boleznimi.

Sedaj je pravi čas, da na svoj jedilnik čim večkrat dodate kislo zelje. To zdravilno živilo je dokaj poceni, na dosegu vseh. Če vam povzroča nekoliko težav z napihnjenostjo, če vam kislo zelje povzroča vetrove ali drisko, potem ga jejte v majhnih količinah. Nikakor pa ga zaradi tega ne črtajte iz jedilnika, saj je zares zelo zdravilno.

Kislo zelje je pol no vlaknin, zdravi in krepi črevesje, ščiti pred rakom, odpravlja zaprtost, je v veliko pomoč pri hujšanju, tudi krepi srce.

Vsebuje veliko vitamina C in železa, telesu daje nujno potrebno energijo. Z njim boste odpravili utrujenost, se znebili glavobola, pozdravili anemijo, okrepili imunski sistem.

Ker je kislo zelje bogato tudi z vitaminom K, je odličen v boju proti osteoporozi. Vsebuje pa tudi vitamin A in s tem krepi vid, zdravi kožo in jo lepša.

Kislo zelje vsebuje številne antioksidante, ti so zaslužni, da krepijo srce, čistijo in krepijo žile in preprečujejo razvoj srčnih obolenj.

Kislo zelje bo najbolj zdravilno, če ga ne boste kuhali, ampak kar surovega jedli kot prilogo ali v solati.

Več kot dovolj razlogov, da kislo zelje hitro dodate na svoj krožnik!