To je rastlina, ki vas lahko reši vseh bolezni

foto: freeimages.com

Imate jo doma, v kuhinji, pa se najbrž niti ne zavedate, kako zelo zdravilna je. Četudi jo pogosto uporabljate, se najbrž ne zavedate, da je tako zdravilna …

Origano je samonikla, mediteranska začimbnica, ki velja za eno najbolj zdravilnih rastlin. Še posebej je cenjeno olje, ki se pridobiva iz divjih vrst te rastline.

Obstaja preko 40 vrst origana, nekatere vrste imajo bolj, druge manj zdravilne lastnosti. Najbolj zdravo je olje origana “Origanum Minutiflorum”, ki vsebuje kar 90 odstotkov zdravilne sestavine karvakrol, ki ima zelo močna antibakterijska delovanja.

Že stari Grki so olje origana uporabljali za zdravljenje ran, pri ugrizih kač, pri težavah z dihalnimi potmi.

Britanski strokovnjaki so potrdili, da olje origana zdravilno deluje in uniči vsaj 25 brst bakterij. Deluje proti bakterijam, ki povzročajo infekcije debelega črevesja, urinarnega trakta, tifusa, kolere, kožnih bolezni. Deluje antivirusno in ščiti pred gripo, prehladi. Preprečuje razvoj kandide, zdravi glivice.

Prav tako pomaga pri zdravljenju rakavih obolenj, saj uspešno uničuje rakave celice. Pomaga lahko tudi pri prekomernemu znojenju, odpravlja neprijetni ustni zadah, uničuje parazite, pomaga pri vnetju mišic, zdravi bolečine v sklepih in kosteh in še in še …