Super živilo, ki preprečuje Alzheimerjevo, Parkinsonovo bolezen, uničuje raka, ščiti srce

foto: pexels.com

Velja za enega najbolj zdravih sadežev na svetu. Imenujejo ga tudi sadež večne mladosti.

Kivi vsebuje fito-kemikalije, vitamine, minerale, antioksidante in ostale snovi, ki lahko zelo pripomorejo k boljšemu zdravju. Številne študije so dokazale, da kivi zares izboljšuje zdravje in počutje, ščiti pa tudi pred mnogimi boleznimi.

Strokovnjaki so dokazali, da lahko z rednim uživanjem kivija (dovolj je en sadež na dan, zjutraj na tešče) lahko odpravimo strupe iz telesa, antioksidanti, ki se skrivajo v njem, pa brez težav opravijo s svobodnimi radikali, ki so v našem telesu in negativno delujejo na nas.

Kivi zdravi aterosklerozo, bolezni srca, preprečuje razvoj Alzheimerjeve bolezni, Parkinsonove, uničuje tumorje.

Z rednim uživanjem kivija boste okrepili svoje srce in čistili krvne žile, uravnali krvni tlak in znatno zmanjšali možnost za razvoj kardiovaskularnih bolezni, kot je ateroskleroza. Prav tako boste zmanjšali možnost za nastanek srčne kapi.

Kivi je tudi naravno odvajalo. Če imate težave s prebavo, če ste zaprti, vam bo ta že po nekaj dneh rednega uživanja zelo pomagal. Z njim boste odpravili zaprtost, uredili prebavo, okrepili črevesje ter ga zaščitili pred rakom. V veliko pomoč je tudi pri hujšanju.

Priporoča se ga tudi ljudem, ki imajo sladkorno, saj pomaga uravnavati krvni sladkor.