Super nasveti: Kaj dobimo, če pomešamo ricinusovo olje in sodo bikarbono?

(foto: Freepik.com)

Odlična kombinacija, ki jo boste večkrat uporabljali tudi vi, je mešanica sode bikarbone in ricinusovega olja. Preberite, kako odličen pripravek dobimo, če ju pomešamo!

Glivice
Zmešajte skupaj eno žličko ricinusovega olja in eno žličko sode bikarbone. Nanesite mešanico na mesta, kjer so se vam pojavile glivice (na koži, na nohtih) in pustite delovati pol ure. Ponavljajte vsak dan in vztrajajte.

Alergijski posip
Zmešajte tri žličke sode bikarbone in eno žličko ricinusovega olja in namažite tisti del kože, kjer se vam je pojavil alergijski posip. Enako mešanico lahko uporabite tudi, če imate opečeno kožo.
Pustite deset minut, nato pa sperite s toplo vodo.

Bolne oči
Vsak večer pred spanjem namažite veke očes z ricinusovim oljem. Enak nasvet vam bo pomagal tudi, da bodo trepalnice bolj goste in zdrave.

Pomlajevanje kože
Zmešajte enako količino sode bikarbone in ricinusovega olja. Z mešanico nežno in s krožnimi gibi masirajte kožo na obrazu nekaj minut. Nato sperite s toplo vodo. Koža bo sijoča, zdrava.

Olje iz ricinusa deluje zdravilno. (foto: Pixabay.com)

Bolečine v križu, kolenu, sklepih
Zmešajte enako količino sode bikarbone in ricinusovega olja in zmes nanesite na obolelo mesto. Pustite delovati pol ure, nato sperite, bolečina bo popustila.

Izguba las
Lasišče masirajte z ricinusovim oljem pet minut, nato operite lase kot običajno. Ponavljajte dvakrat tedensko in vztrajajte. Lasje bodo bolj bujni in zdravi.

Opozorilo: Vse nasvete, ki vsebujejo ricinusovo olje, je potrebno izvajati zvečer pred spanjem, saj kombinacija sonca in ricinusovega olja ne gresta skupaj.