Ste vedeli, da točke na stopalih igrajo tako pomembno vlogo?

(foto: freepik.com)

Ali ste vedeli, da imamo na stopalih točke, ki so povezane z našim celim telesom, z notranjim i organi. Te točke zdravijo.

Masaža stopal je znana že stoletja. Odkrili so, da z njo lahko zelo pozitivno vplivate na celo telo, ga zdravite. Z redno masažo lahko bistveno izboljšate zdravje in počutje.

S pritiskom na določen del stopala lahko sami zdravite svoje telo. Metoda je dokaj enostavna, z rednim izvajanjem pa si lahko zares izboljšate zdravje.

Najprej stopala ogrejemo. To lahko storite s toplo odejo ali s toplo kopeljo. Ko so stopala ogreta, jih namažite z oljem za masažo, lahko pa tudi s kokosovim ali oljčnim oljem.

Nato stopalo primite v roke in s palcem pritiskajte na točke po stopalu. Pričnite pri prstih, zaključite pri peti. Ko na stopalu začutite občutljivo točko, se ji bolj posvetite. Ta točka vam sporoča, da z določenim organom, delom telesa ni nekaj v redu in na tak način se lahko zdravite. Na to točko pritiskajte s palcem pol minute, nato pa pritiskajte na dele okoli nje. Ponavljajte večkrat, vse dokler neprijeten občutek ne izgine. Ko zaključite z masažo enega stopala, nadaljujte enako z drugim.

Masažo lahko ponavljajte vsak večer. Izvajajte jo redno in rezultati bodo tu.