Sezona češenj je tu: Praktični nasveti za shranjevanje

Češnje so nizkokalorične. (foto: Pixabay.com)

Pred poletjem je čas, da se do sitega najemo sladkih in zelo zdravih češenj. Če jih imate doma in če jih imate v izobilju, jih lahko nekaj tudi shranite za kasneje. Preberite, kako jih pravilno zamrzniti, da ne bodo izgubile okusa.

Češnje so nizkokalorične
Preden vam razkrijemo, kako zamrzniti češnje, pa si preberite še, zakaj je prav, da jih jeste vsak dan.

Češnje so nizkokalorične in primerne tudi za vse tiste, ki bi radi shujšali. Ena skodelica češenj vsebuje le okrog sto kalorij. Vsebujejo tudi številne minerale in vitamine, med njimi prevladujejo kalij, železo, magnezij, kalcij, cink in silicij, med vitamini pa B1, B2, B6 in C.

Ta sladek sadež pomaga krepiti zdravje srca, skrbi za lep videz kože, krepi imunski sistem in odpravlja strupe iz telesa.

Foto: Pixabay.com

Nasveti za shranjevanje češenj
Češnje lahko vložite v sladek kompot, lahko jih posušite in čez zimo pripravljate takšne v napitkih, lahko pa jih tudi zamrznete. Zamrznjene češnje bodo ohranile okus in bile tudi v zimskih mesecih primerne za razne sladice, torte, narastke in ostalo, če jih boste shranili po naslednjem postopku:

Izberite le zdrave in sveže češnje, te očistite, odstranite peclje in koščice. Zložite jih v plastično vrečko, dobro zaprite, iztisnite iz vrečke zrak in sploščite, da bodo češnje ena poleg druge. S tem boste dosegli tudi, da bodo v zamrzovalniku hitro zamrznile in tako ohranile okus. V zamrzovalni skrinji ali omari jih lahko hranite do tri mesece. Če pa jim želite podaljšati rok trajanja, v vrečko nasujte še nekaj sladkorja.