Pomagajo pri hujšanju, krepijo kosti, srce, preprečujejo raka …

Če bi vedeli, kako zelo zdravilne so, bi večkrat posegli po njih!

Prihaja sezona češenj, sladkega sadeža, ki je neverjetno zdravilen. Češnje vsebujejo mnogo vitaminov, močne antioksidante, melatonin, bio flavoide, antocianin in še in še.

Čenje pripomorejo, da naše telo proizvaja dovolj melatonina, to je hormon spanja, ki je nujno potreben za zdravje in dobro počutje. Zaradi tega izboljšujejo tudi fiziološke in mentalne funkcije. Mnogo raziskav je pokazalo, da so češnje zares super sadež, po katerem bi morali poseči čim večkrat.

Tako zdravilne so, da okrepijo srce, preprečijo razvoj raka, preprečijo razvoj srčnih bolezni, blažijo bolečine in krepijo kosti.

Krepijo srce in preprečujejo razvoj bolezni

Raziskave so pokazale, da flavonoidi, ki jih najdemo v češnjah, predvsem kvercetin, delujejo proti raku in pomagajo krepiti srce.  Pest češenj na dan je dovolj, da okrepite svoje srce. Poleg tega bodo očistile tudi kri.

Preprečujejo raka

Češnje vsebujejo tudi vitamin B17, ta pa zelo dobro ščiti pred rakom in uničuje tumorje. Preprečuje, da bi se rakave celice širile.

Blažijo bolečine

Anticionini, ki so v češnjah, zmanjšujejo bolečino. Dovolj je, če dnevno pojeste 20 češenj, te bodo delovale celo bolje od aspirina.

Odpravlja ledvične kamne

Češnje pomagajo tudi pri ledvičnih kamnih. Skuhajte pest češnjevih pecljev in pijte tako pripravljen čaj vsak dan.

Krepijo kosti

Priporočljive so za starejše ljudi, saj preprečujejo osteoporozo. Polne so bora, kalcija in magnezija, zato zelo zdravilno delujejo tudi na kosti.

Pomagajo pri hujšanju

Češnje vsebujejo malo kalorij, veliko vode. Če jih jeste, se bo v telesu povečala energija, maščobe se bodo topile hitreje, pospešil se bo metabolizem. Jejte jih za zajtrk ali dopoldansko malico, pa bo hujšanje veliko bolj uspešno.