Poletni sadež, ki znižuje krvni tlak in preprečuje infekcije

Melona je odlična izbira za zdravje. (foto: Pixabay.com)

Zagotovo poznate melono ali dinjo, poletni sadež, kateremu pripisujejo mnoge zdravilne lastnosti. Med drugim pomaga v boju proti raku pljuč, grla, maternice in želodca. Preberite, zakaj je dobro uživati melono!

Poletje je čas, ko pogosteje posegamo tudi po okusnih sadežih. Mednje zagotovo spada tudi melona, ki je zdravilna, hidrira telo in osvežuje v vročih dneh.

Foto: Freepik.com

Melona ščiti pred UV žarki
Francoska raziskava je pokazala, da melona krepi odpornost kože in ščiti pred UV žarki, pomaga, da hitreje in zdravo porjavimo. Mnoge študije so dokazale še, da je melona odlična v boju proti raku, še posebej pozitivno vpliva na raka pljuč, maternice, grla, želodca in ustne votline.

Vsebuje veliko beta karotena, vitamina C in A. vse zdravilne snovi pa pomagajo krepiti zdravje srca in ožilja, z rednim uživanjem melone pa upočasnjujemo tudi staranje.
Ker vsebuje veliko vode in vlaknin, je odlična tudi za urejanje prebave, kot pomoč pri hujšanju, krepi delovanje ledvic in znižuje previsok krvni tlak.

Melona vsebuje okrog 88 odstotkov vode, je nizkokalorična, a kljub temu vzbuja občutek sitosti. Ravno zato je zelo priljubljena tudi v zdravih shujševalnih dietah.

Spomnite se nanjo v teh vročih poletnih dneh in si jo privoščite.