Peške, ki jih vsebuje to zdravo sadje, zdravijo in preprečujejo sto bolezni

Peške grenivke so izredno zdrave. (foto: Pixabay.com)

Če ste jih do sedaj zavrgli, jih boste odslej prežvečili in pojedli. Te zdravilne peške namreč delajo čudeže za naše zdravje.

Raziskave so pokazale, kako zelo so zdravilne peške grenivke. Ščitijo pred številnimi virusi, bakterijami, glivicami in paraziti.

Grenivka je zelo zdravilen sadež, še bolj zdrave pa so peške tega sadeža, ki vsebujejo bioflavonoide, glukozide in vitamin C. peške vsebujejo močne antioksidante, spadajo med najmočnejše naravne antibiotike in lahko na povsem naraven način uničijo številne viruse, bakterije, glivice in parazite, ki so nevarni našemu zdravju.

Raziskave so pokazale, da ščitijo in zdravijo želodčne in črevesne težave, glivična obolenja kože, prehlad, infekcije grla, ušes, nosu, zob in dlesni, tudi vaginalne infekcije.

Zdravilni izvlečki iz pešk grenivke pomagajo tudi pri hujšanju, topijo odvečno maščobo, uravnavajo raven holesterola, odpravljajo celulit, akne, ekceme, pozitivno delujejo na razpoloženje, ščitijo pred depresijo, zmanjšujejo stres.

Grenivka topi maščobo. (foto: Pixabay.com)

Če bi si radi izboljšali zdravje in počutje ter okrepili imunsko odpornost, so grenivke zagotovo prava izbira. Sadež je najbolje pojesti zjutraj na tešče, peške, ki jih vsebuje, pa dobro prežvečite in pogoltnite. Dovolj je, če vsak dan pojeste po en sadež.

Za še boljše zdravje pa lahko uživate tudi ekstrakt iz pešk grenivke. Tega boste našli v lekarnah ali vseh bolje založenih trgovinah z zdravo prehrano. Preden ga pričnete uživati, pa se posvetujte s svojim zdravnikom.