Odpravlja bolečine v kosteh in lajša vnetja že po prvem tretmaju

Ingver (foto: pixabay.com)

Odličen je tudi za zdravljenje vnetih sklepov, lajšanja bolečin v mišicah, kosteh, odpravlja bolečine v križu, vratu, kolenih … poskusite, zares vam bo pomagal!

Ingver je zelo zdravilen tudi pri odpravljanju bolečin in vnetij. Če ga uporabljate redno, lahko z njim zdravite revmo, odpravite vnetja sklepov, zdravite mišice in kosti.

Iz ingverja lahko naredite zelo zdravilen obkladek. Potrebovali boste koren ingverja, dve žlički morske soli in štiri stroke česna.

Naribajte dve žlici ingverja, na drobno sesekljajte česen, nato pa vse tri sestavine dobro premešajte med sabo. Mešanico nato nadevajte na obolelo mesto in dobro zavijte s prozorno folijo. Nato zavijte še s povojem, lahko zavijete tudi z brisačo. Pomembno je, da je obkladek ves čas topel, da bo zares dobro deloval. Obkladek pustite nekaj ur, še bolje pa je, da ga pustite čez noč.

Postopek ponavljajte vsak večer ali pa vsaj vsak drugi večer. Ko se stanje izboljša, obkladek uporabljajte enkrat tedensko. Vedeti morate tudi, da se ingverja ne sme dajati na odprte rane.