Neverjetno, to se zgodi, če zažgete list lovora

Lovor (foto: Pixabay.com)

Ali veste, da lahko suhe liste lovora ali pa suhe vejice lovora uporabite tudi tako, da jih zažgete v stanovanju? Preberite, kako zdravilna je ta metoda za vaše zdravje in počutje.

Lovor spada med najbolj zdrave rastline, dobro ga poznamo tudi pri nas, največkrat ga uporabljamo pri kuhanju. A je veliko več- z njim lahko upočasnite staranje, si izboljšate počutje, čistite telo, krepite dihala, čistite zrak v stanovanju …

Preberite nekaj nasvetov, kako ga uporabiti in kako lahko pripomore k boljšemu zdravju in počutju.

Zažgite lovor in preženite tesnobo
V keramično posodo daje nekaj listov lovora, zažgite in pustite, da dim napolni sobo. Ko se listi žgejo, se sproščajo zdravilne snovi, ki pomirjajo, odpravljajo stres, tesnobo in anksioznost. Po nekaj minutah bo vaše počutje boljše, imeli pa boste tudi več energije.
Ta tehnika pa čisti tudi zrak v stanovanju, uničuje bakterije in viruse.

Lovor odpravlja sluzi iz pljuč
S pomočjo lista lovora lahko krepite dihala, jih čistite in odpravite sluz iz pljuč.
Skuhajte nekaj listov lovora (lahko so sveži ali suhi), nato pa se sklonite nad paro, ki prihaja iz lončka in jo vdihavajte.

Lovor krepi srce
Eterična olja, ki jih vsebuje lovor, ščitijo srce in ožilje. Raziskave kažejo, da zmanjšujejo raven nevarnega holesterola v krvi.

Lovor ureja prebavo
Če imate težave s prebavo in če bi radi hitreje shujšali, si lahko skuhate lovorjev čaj. Zavrite dva decilitra vode, dodajte dva listka lovorja, pokrijte in počakajte deset minut. Nato precedite in pijte po požirkih.

Povzeto po TipHero.com