Neverjetno: Izboljša spomin za 75- odstotkov in preprečuje demenco!

Ko boste prebrali, kako zdravilna je ta primorska rastlina, jo boste zagotovo še raje uporabljali. Ne le, da izboljšuje spomin za kar 75- odstotkov, tako močna je, da lahko prepreči razvoj demence.

Rožmarin je odlična in zelo zdravilna začimba, s katero lahko popestrimo jedi, prijetno diši, zato lahko nabran šopek odišavi stanovanje. A poleg tega je izredno zdravilna za naše možgane, izboljšuje spomin, kognitivne funkcije, znanstveniki pa trdijo, da preprečuje tudi razvoj demence.

Britanski strokovnjaki so naredili preizkus s prostovoljci, ki trpijo za demenco. Ti so imeli vsak dan terapijo z rožmarinom. Eterična olja, ki jih rožmarin vsebuje, so polna antioksidantov, ki zdravilno delujejo na možgane. Dovolj je, da sveži rožmarin zmečkate z rokami in ga vdihujete. Na tak način se sproščajo snovi iz rastline, te snovi pa so zdravilne.

Enako se je zgodilo z bolniki, ki trpijo za demenco. Vdihovanje zdravilnih snovi rožmarina, je izboljšalo njihov spomin, kognitivne funkcije, okrepilo je zdravje možganov in upočasnilo razvoj demence.

Strokovnjaki so optimistični, verjamejo, da je ta rastlina pravi odgovor za zdravilo zoper te hude in vse bolj pogoste bolezni.

Kadar le imate možnost, vdihnite zdravilno rožmarin. Ta vam bo pomagal tudi, če ste utrujeni, če ste slabe volje, nerazpoloženi. Rožmarin vas bo takoj napolnil z energijo in pomagal, da se boste lažje skoncentrirali. Poskusite!