Nevarne razvade, s katerimi nehote uničujemo ledvice

Poslušajte svoje telo in živite zdravo. (foto: freepik.com)

V prispevku boste našli nekaj razvad, ki jih počnemo in z njimi nehote uničujemo svoje ledvice. Preverite, katere to so in jih ne počnite več!

Ledvice vsakih 45 minut prečistijo tudi do pet litrov vode, ki jo kri vsebuje- ravno zato lahko izločijo tudi do dva litra odpadnih snovi skozi urin v 24 urah. Ledvice so zelo pomemben organ, a mu večkrat žal, ne posvečamo dovolj pozornosti. Da bi še dolgo dobro delovale, se držite naslednjih navodil in črtajte nezdrave razvade.

Strokovnjaki opozarjajo, da lahko dolgotrajno jemanje zdravil proti bolečinam, naredi veliko škodo vašim ledvicam. Poleg tega je zanje zelo škodljivo tudi kajenje, prevelik vnos sladkorja in soli.

Ledvice regulirajo krvni tlak, vzpostavljajo pravilno ravnotežje med vodo in elektroliti ter odstranjujejo škodljive snovi iz telesa.

Zato čim manjkrat jejte tablete proti bolečinam, saj lahko delujejo tako, da zmanjšajo dotok krvi v ledvice. Strokovnjaki opozarjajo, da tablete proti bolečinam ali za zniževanje previsoke telesne temperature vplivajo na bolezni ledvic, če jih jemljete velikokrat, tudi takrat, ko to morda ne bi bilo še potrebno.

Dokazano je tudi, da imajo kadilci pogosteje beljakovine v urinu, kar nakazuje na bolezni ledvic. Na tak način lahko zbolite tudi za sladkorno, poviša se vam lahko krvni tlak.

Tudi pri vnosu sladkorja in soli je potrebna zmernost. Jejte čim manj sladkarij, jedi solite zmerno.