Nasvet: Tako se lahko znebite odvečne vode iz telesa

Peteršilj pomaga pri razstrupljanju telesa. Foto: Pixabay.com

Če imate težave z oteklimi udi, če imate v telesu odvečno vodo, potem si pripravite ta zeleni napitek, ki bo vaše težave hitro odpravil.

Mnogo je vzrokov, da prihaja do zastajanja vode v telesu, med njimi so to debelost, jemanje različnih zdravil, prehrana, ki vsebuje veliko soli, slaba prekrvavitev, več urno sedenje …

Da bi se rešili odvečne vode in oteklih rok ali nog ter še dodatno razstrupili svoje telo, lahko pripravite zelo enostaven a tudi učinkovit napitek.

Že Hipokrat je vedel, kako zelo je peteršilj zdravilen. Tudi danes ga poznamo po številnih zdravstvenih lastnostih. Med drugimi pa peteršilj pomaga tudi odvajati vodo iz telesa in razstruplja notranje organe.

Različne študije so dokazale, da peteršilj zdravi astmo, alergije, težave s sečili, prebavne težave, zdravi bronhitis, izboljšuje dihanje, zmanjšuje krvni tlak in zdravi kosti.

Zeliščar dr. John R. Christopher svetuje, da dnevno popijemo po dva litra čaja iz peteršilja. Za najboljše rezultate je potrebno piti topel napitek. Priprava pa je povsem enostavna. Šop peteršilja prelijte z vročo vodo, pustite pokrito 20 minut, nato pa precedite in pijte.