Naravni nasveti, ki lajšajo težave s krčnimi žilami

Lajšajte krčne žile z naravnimi pripravki. (foto: Freepik.com)

Če imate tudi vi težave s krčnimi žilami, potem veste, kako neprijetno je to. A za vas smo našli zares učinkovite naravne nasvete, s katerimi si lahko te tegobe lajšate.

Jabolčni kis
Krčne žile lahko poskušate lajšati z uporabo jabolčnega kisa, ki je zelo znana in učinkovita metoda. Jabolčni kis pomaga zato, ker vsebuje mnoge vitamine in minerale, izboljšuje tonus kože, krepi krvne stene, odpravlja edeme, izboljšuje tudi kroženje krvi.

Če boste poskušali z jabolčnim kisom, ga zmešajte v enakem razmerju s toplo vodo, nato pa vanj potopite bombažno krpico ali gazo. Položite na mesto, kjer so krčne žile in pustite delovati 10 minut. Z obkladki vztrajajte vsaj 14 dni.

Kopel z eteričnimi olji
Za lajšanje težav s krčnimi žilami lahko poskusite tudi z eteričnimi olji, uporabite lahko črno kumino, sandalovino, olje lana, olje česna ali ricinusovo olje.
Nekaj kapljic kanite v toplo vodo in namakajte obolela mesta vsak večer.

Foto: Freepik.com

Medene obloge
Poskusite lahko tudi z oblogami iz medu. Na obolela mesta namažite malce ogret med (tako bo bolj mazljiv), nato pa povijte s povojem in pustite delovati vsaj dve uri. Ponavljajte vsaj 14 dni.

Zeleni paradižnik
Pomaga vam lahko tudi zeleni paradižnik. Tega narežete na kolute in položite na področje, kjer so krčne žile. Povežete s povojem in pustite dve uri. Ponavljajte vsak dan.