Naraven način, s katerim lahko rešite težave z neurejeno prebavo

Jabolčni kis odpravi prhljaj. (foto: Freepik.com)

Napitek iz suhih sliv in jabolk vam bo pomagal, da boste hitreje uredili prebavo.

Slive so bogate z vitaminom C, posušene pa imajo tudi zelo malo kalorij. Bogate so tudi z vlakninami in železom, dokazano pa pomagajo pri urejanju lene prebave. Lajšajo tudi težave z napihnjenostjo, krči in vetrovi. A s tem se zdravilnost suhih sliv še ne konča. Prav tako so odlične za krepitev srca in ožilja, krepijo imunski sistem.

Če jih boste kombinirali z jabolki, boste dobili ljudsko zdravilo, ki ureja prebavo, čisti in krepi črevesje ter preprečuje zaprtost.

Recept za boljšo prebavo
Potrebujete 100 gramov suhih sliv brez koščic, štiri jabolka, eno limono, nekaj ščepcev cimeta v prahu, ščepec muškatnega oreščka, pet žlic sladkorja (ali medu), dva litra vode.

V večji lonec dajte suhe slive, na krhlje narezana jabolka (ne lupite jih), cimet in muškatni oreščke. Dolijte vodo in kuhajte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in kuhajte še nekaj minut, da se jabolka zmehčajo. Nato odstavite in pokrijte. Če boste uporabili sladkor, ga stresite zraven še, ko je kompot vroč, če boste uporabili med, ga dodajte skupaj s sokom ene limone takrat, ko bo kompot postal mlačen.

Foto: Pixabay.com

Kompot iz suhih sliv in jabolk pijte preko celega dne, pojejte pa tudi krhlje in slive. Pijte vsaj nekaj dni zaporedoma. Če pa boste tak napitek dodali na svoj jedilnik vsak dan, pa še toliko bolje.