Najboljši trik, ki vam bo pomagala, da boste shujšali brez truda

Plank je odlična vaja za vsakogar. (foto: freepik.com)

Strokovnjaki so odkrili nekoliko nenavaden in zelo enostaven način, s katerim lahko pospešeno kurimo maščobne obloge in tudi uspešno shujšamo.

Strokovnjaki so v svoji študiji proučevali, kaj se zgodi, če se organizem segreje za eno stopinjo. In če ne marate športa, kjer se telo ogreje, so strokovnjaki našli drugačno in bolj enostavno rešitev. To je topla kopel.

Strokovnjaki so preučevali, kaj se dogaja, če se pol ure namakamo v topli kopeli. Ugotovili so, da se s tem pokuri enako število kalorij, kot bi jih, če bi se ukvarjali s športom.

Raziskavo so izvedli na prostovoljcih. Te so razdelili v dve skupini. Ena skupina je kolesarila ali pešačila eno uro, druga pa je ležala v kadi in se sproščala v topli kopeli, katere temperatura vode je bila 40 stopinj Celzija.

Na koncu raziskave so strokovnjaki ugotovili, da je tista skupina, ki je uživala v kopeli, v povprečju izgubila 130 kalorij, prav toliko kalorij so izgubili tudi tisti, ki so se sprehajali eno uro. Tisti, ki so vozili kolo, pa so v eni uri izgubili 600 kalorij.

Strokovnjaki pa so odkrili še, da sproščujoča kopel zmanjšuje tudi raven sladkorja v krvi ter preprečuje anksioznost. Več kot dovolj razlogov, da si jo privoščite že danes.