Najboljši poletni napitki, ki osvežijo in povrnejo energijo

Limona je odlična pomoč pri hujšanju. (foto: Pixabay.com)

V vročih dneh je še toliko bolj pomembno, da spijemo zadosti tekočine. Da ne boste pili le vode ali klasične limonade, smo za vas zbrali nekaj okusnih poletnih napitkov, s katerimi se boste osvežili in okrepili.

Kokos in ananas
Za napitek boste potrebovali nekaj koščkov svežega ananasa, pol decilitra kokosovega mleka in dva litra vode. Koščke ananasa malce pretlačite z vilicami in dajte v vrč, dolijte kokosovo mleko, nato pa še vodo. Pomešajte in napitek je pripravljen.

Foto: Pixabay.com

Jagode in kivi
Odlična kombinacija so tudi jagode in kivi. V vrč dajte deset jagod, ki ste jih z vilicami nekoliko pretlačili, dodajte še dva olupljena in na kolute narezana kivija. Dolijte liter in pol vode, primerno ohladite in napitek je pripravljen.

Maline in limeta
Pretlačite skodelico malin, iztisnite sok dveh limet in dajte v vrč. Čez nalijte liter in pol vode. Okusno in dišeče!

Kumara in dinja
Na kolute narežite kumaro, na kocke narežite dinjo. Oboje malce pretlačite in dajte v vrč. Čez nalijte liter in pol do dva vode. Napitek osveži in nahrani telo z minerali ter vitamini.

(foto: Freepik.com)

Limona in meta
Izcedite sok dveh limon, dodajte pest sesekljanih lističev mete. Stresite v vrč in nalijte vodo.

Vsi ti napitki so najbolj okusni sveži, zato si vsak dan pripravljajte nov napitek. Lahko jih ohladite, dodate ledene kocke. Če imate radi bolj sladke napitke, jim lahko dodate še žlico medu.

Napitki vas bodo ohladili, vsebujejo vitamine in minerale, z njimi pa boste pripomogli tudi k bolj redni prebavi in boljšemu počutju.