Najboljši nasveti proti napihnjenosti in odvečnim kilogramom

Foto: Freepik.com

Z leti se pogosto pričnejo tudi težave z leno prebavo, pojavijo se lahko napihnjenost, vetrovi in krči. Težave s prebavo pa pogosto povzročijo tudi, da se odvečni kilogrami hitreje kopičijo. V prispevku boste našli nekaj nasvetov, s katerimi lahko te težave odpravite.

Pijte toplo vodo z limonovim sokom

Dan začnite z zdravim napitkom, s kozarcem tople vode, v katerega zamešajte sok polovice limone. Takšen napitek na tešče pospeši prebavo, hidrira telo, čisti jetra in ledvice.

Prav tako si lahko težave s prebavo poskušate lajšati z zeliščnimi čaji. Skodelica toplega čaja pred obrokom spodbuja delovanje črevesja, odpravlja zaprtost, vetrove, pekočo zgago in pomirja črevesje.

Jejte čim več zelenjave in sadja

Sadje in zelenjava ugodno vplivata tako na črevesje kot tudi na izgubljanje odvečnih kilogramov. Vsak dan si privoščite obrok sadja, pri kosilu, malici in večerji pa naj bo zelenjava. Uživajte čim več zelene zelenjave, kuhane na pari ali surove.

Delni post 8/16

V zadnjem času je vse bolj poznan in priljubljen delni post. Privrženci pravijo, da krepi zdravje, ohranja dobro prebavo in vitko linijo. Glavno pravilo prehranjevanja 16/8 je, da lahko jeste zdrave in uravnotežene obroke znotraj osmih ur, naslednjih 16 pa lahko le pijete vodo, zeliščni čaj in se postite. Zadnji obrok v dnevu je lahko najkasneje ob 18. uri. Ta način prehranjevanja naj bi pomagal pri pospešenemu izgorevanju maščobe, ureja prebavo in telesu daje energijo.

Gibanje

Strokovnjaki za zdravo življenje svetujejo vsakodnevno gibanje, dovolj je že, če se vsak dan odpravite na sprehod za pol ure. Priporočljivo je tudi, da kolesarite, plavate, vadite jogo in podobno.

Savnanje

Če nimate težav s srcem in ožiljem, če ste zdravi in če ste se o tem posvetovali s svojim osebnim zdravnikom, lahko hitreje izgubite odvečne kilograme tudi s savnanjem. Visoke temperature povzročijo, da strupeni toksini s pomočjo znojenja hitreje zapustijo telo. Pogosto so prav toksini eden izmed krivcev, da se prebava poleni in kopičijo maščobne obloge.

Foto: Freepik.com

Prenehajte jesti, ko ste še lačni

Izogibajte se obilnih obrokov. Jejte takrat, ko ste lačni in jejte po pameti. Upoštevajte pravilo, da prenehate jesti takrat, ko občutite nekje do 80-odstotkov sitosti.