Ljudski pripravek, ki okrepi kri

Napitek iz regratove korenine, rmana in koprive krepi kri. (foto: Pixabay.com)

Zdrav pretok krvi je nepogrešljiv za dobro zdravje in delovanje vseh organov v našem telesu. Če krvni obtok deluje dobro, je zdravo tudi srce. Poleg tega pa je seveda pomembno tudi, da je krvna slika dobra. Za hitro izboljšanje krvne slike in za preprečevanje anemije, si lahko pripravite stari ljudski recept, s katerim boste vnesli v telo tudi vitamine in minerale. S tem ko boste krepili kri, pa boste krepili tudi zdravje celega telesa, srca in ožilja, povrnila se bo tudi energija in dobro počutje.

Recept, ki krepi kri je sledeč:
Potrebujete eno čajno žličko posušenih listov koprive, eno žličko posušenega rmana in eno žličko mlete korenine regrata.

Vse tri sestavine dajte v lonček, čez nalijte pol litra vrele vode in pokrijte. Pustite 15 minut, nato precedite. Ko se čaj dovolj ohladi, mu dodajte še sok polovice limone. Vitamin C, ki ga vsebuje limona, bo pomagal, da bo vaše telo pridobila iz zdravilnega napitka čim več snovi, ki jih potrebuje.

Čaj pijte po skodelicah preko celega dne. Vsak drugi dan si pripravljajte svež napitek in ga pijte, kura naj traja vsaj tri tedne.

Regratova korenina je ena izmed najbolj zdravilnih korenih, ki se uporablja v ljudski lekarni že stoletja. (foto: Pixabay.com)