Jutranji zeleni napitek, ki ščiti pred rakom

Zeleni napitek izboljšuje počutje in vrača energijo. foto: Pixabay.com

Začnite dan zdravo in imeli boste dovolj energije, dobro počutje in pozitivne misli. V prispevku najdete odličen recept.

Z zdravim jutranjim napitkom se lahko hitro okrepite, si povrnete energijo in dobro počutje ter se zaščitite pred številnimi boleznimi, tudi pred rakom.

Ta zeleni napitek vas bo prebudil bolje od jutranje kave, zelo pozitivno pa bo deloval na zdravje. Vsebuje številne antioksidante, vitamine K, C in A, folno kislino in železo.
V ljudski medicini pravijo, da ta zeleni napitek pomaga sladkornim bolnikom, ščiti pred sladkorno boleznijo in previsokim krvnim tlakom, krepi srce in ožilje., zdravi in krepi črevesje, uravnava prebavo, pospešuje metabolizem in pomaga pri hujšanju, odpravlja strupene toksine, preprečuje anksioznost, ščiti pred Alzheimerjevo boleznijo in krepi možgane, preprečuje vnetja v telesu, ščiti celo pred razvojem raka.

Foto: Pixabay.com

Kako pripraviti zdravilni jutranji napitek?
Potrebovali boste nekaj vejic svežega peteršilja, malce koriandra, eno svežo in neolupljeno kumaro, pol žličke svežega naribanega ingverja, dva ščepca kurkume v prahu, steblo zelene, sok polovice limone in dva decilitra vode.

Vse sestavine narežite, dajte v mešalnik, dodajte kurkumo, ingver in limonov sok ter nalijte še vodo. Dobro zmešajte in napitek popijte za zajtrk.

Pripravljate si ga lahko vsak drugi dan, ali pa vsaj enkrat tedensko.