Ljudska medicina: 3 recepti s kurkumo

Kurkuma je res vsestransko uporabna. Foto: Pixabay.com

V prispevku preberite tri zelo zdravilne ljudske recepte s kurkumo, ki vam bodo hitro pomagali do zdravja in boljšega počutja.

Kurkuma spada med najbolj zdravilne začimbe na svetu, vsebuje močne antioksidante, je odličen vir železa, mangana, vitamina B6, kalija in dietnih vlaknin. Vsebuje zelo močne antioksidante, ki krepijo imunski sistem, preprečujejo celo razvoj raka in demence.

Kurkuma čisti kri, krepi zdravje želodca in črevesja, pomlajuje organe, polepša in pomladi videz kože, vrača energijo.

Dovolj je, da vsak dan uživamo po en ščepec kurkume.

V ljudski medicini pa poznajo tudi tri učinkovite recepte:

Kurkuma vsebuje močne antioksidante. (foto: Pixabay.com)


Za zdravljenje ran, ureznin in odrgnin
Če imate manjšo rano, odrgnino ali ureznino, lahko poskusite s kremo iz kurkume. Skupaj zmešajte pol žličke kurkume v prahu in pol žličke oljčnega olja. Namažite obolelo mesto.

Čaj za dolgo življenje
Kurkumin čaj je zelo pogost na Japonskem, pravijo, da podaljšuje zdravje in življenje. Čaj pripravite tako, da zavrete za štiri skodelice vode, vanjo dodate pol žličke mlete kurkume, kuhate nekaj minut, odstavite in ko se ohladi, dodate še sok ene limone in žlico medu. Čaj pijete preko celega dneva.

Proti bolečem grlu
V deciliter tople vode dodajte pol žličke morske soli in četrt žličke kurkume v prahu. Premešajte, nato pa pripravek grgrajte večkrat na dan.