Imate težave s sklepi in kostmi? To preberite!

Jejte zdravo. (foto: freepik.com)

Če ste tudi vi med tistimi, ki imajo težave z vnetimi in bolečimi sklepi, če vas bolijo kosti, imate artritis, potem vam bodo zagotovo pomagali nasveti iz prispevka!

Mnoga naravna živila lajšajo in odpravljajo vnetja sklepov, bolečine v kosteh, v hrbtenici, kolenih, vratu … če jih boste bolj pogosto imeli na krožniku, vam bodo pomagala.

Najmočnejša živila, ki lajšajo bolečine in odpravljajo vnetja so:

Ingver

Ingver deluje protivnetno in zmanjšuje bolečine. Je zelo zdravilen, močnejši od mnogih zdravil, ki jih lahko kupite v lekarni in ki lajšajo bolečine. Ingver nima stranskih učinkov, odpravlja in zdravi bolečino in je veliko bolj zdrav od ibuprofena.

Magnezij

Če vam primanjkuje magnezija, se lahko pojavijo krči, bolečine v kosteh. Zato ga dodajajte v prehrano vsak dan. Najdete ga v orehih, fižolu, temni listnati zelenjavi.

Kurkuma pomaga pri hujšanju, ščiti pred rakom in demenco. (foto: Pixabay.com)

Kurkuma

Tudi kurkuma spada med najbolj zdravilne začimbe. Vsebuje številne antioksidante, ki preprečujejo vnetja. Zdravi kosti, preprečuje osteoporozo. Vsak dan jo dodajte ščepec na svoj jedilnik.

Ribe

Ribe so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami, te pa preprečujejo vnetja v telesu. Najbolj zdrave ribe so sardele, postrvi.

Oljčno olje

Kvalitetno oljčno olje je zelo zdravilno. Zdravi celo telo, preprečuje vnetja, krepi kosti, krepi organe.

Med in cimet

Tudi med in cimet sta odlični živili, ki krepita kosti, odpravljata vnetja, preprečujeta osteoporozo. Vsak dan zmešajte žličko medu s četrt žličke cimeta v prahu in to pojejte.